Romain Grosjean

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Romain Grosjean
Romain Grosjean 2009 Japan 2.jpg
Grosjean ing GP Jepang 2009.
Lair 17 April 1986 (umur 28)
Flag of Switzerland Jenewa, Swiss
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kewarganegaraan Flag of Prancis French
Jumlah lomba 26
Juara dunya 0
Menang 0
Podium 3
Total poin 96
Posisi pole 0
Lap tercepat 0
Balapan Kapisanan Grand Prix Eropa 2009
Balapan Pungkasan Cithakan:Latest F1GP
Klasemen 2012 Posisi 8 (96 poin)

Romain Grosjean (pocapan Prancis: [ʁomɛ̃ gʁoʒɑ̃], lair ing Jenewa, Swiss, 17 April 1986; umur 28 taun) inggih punika satunggaling pembalap mobil ingkang miyos ing Swiss ingkang sakmenika mandhap ing balapan kanthi béla bendera Perancis,[1] ing pundi sakmenika piyambakipun kagungan kalih kewarganegaraan (Swiss lan Perancis).[2][3] Debut Grosjean ing ajang F1 dipuwiwiti ing GP Eropa 2009. Piyambakipun nggantosaken posisi Nelson Angelo Piquet ingkang dipunpecat déning tim Renault. Sadèrèngipun dados pembalap penuh, Grosjean minangka test driver resmi tim Renault, lan piyambakipun ugi minangka juara F3 Euroseries 2007 lan juara GP2 Asia Series. Kanggé musim 2011, Grosjean mandhap ing ajang GP2 Series lan kasil dadis juara umum. Wonten ing musim 2012 Grosjean wangsul dhateng F1 sesarengan kaliyan tim Lotus Renault GP lan dados kanca satunggal tim Kimi Raikkonen.[4]

Pra-Formula 1[sunting | sunting sumber]

Balapan junior[sunting | sunting sumber]

Grosjean minangka salah satunggal pembalap saking program Renault Driver Development Program.[5] Miwiti karièr single seateripun ing taun 2003, Grosjean ingkang nalika punika mandhap balapan wonten ing Formula Renault Swiss langsung menangaken 10 balapan ing musim debutipun. Piyambakipun lajeng pindhah dhateng ajang Formula Renault Perancis taun 2004 lan kasil mapan ing posisi 7 klasemèn akhir kanthi kasil satunggal kamenangan kémawon. Taun 2005 piyambakipun dados juara umum kanthi cacah 10 kemenangan. Grosjean ugi tampil wonten ing Formula Renault Eurocup lan saged finish podium kaping satunggal.

Formula 3[sunting | sunting sumber]

Grosjean lajeng pindhah dhateng ajang F3 kanthi debutipun wonten ing Macau. ing pundi wonten ing balapan debutipun kasebut piyambakiun suksès finish angka 9 sasampuning start saking P19. Taun 2006 piyambakipun balapan penuh wonten ing ajang F3 Euroseries lan kasil kaping satunggal finish podium. Piyambakipun ugi mandhap ing F3 Inggris lan ngasilaken kasil gemilang ing Pau kanthi menangaken lomba saking pole lan ugi nyathet fastest lap.

Piyambakipun lajeng tetep ing ajang F3 Euroseries taun 2007 sadèrèngipun minggah dhateng ASM Formule 3 ing pundi Jamie Green, Lewis Hamilton, lan Paul di Resta sadèrèngipun kasil menangaken ajang kasebut. Wonten ing musim debutipun, Grosjeankasil minggah dhateng puncak klasemèn sasampuning menangaken lomba kanthi spektakuler ing Mugello kanthi ngawonaken pimpinan klasemen Sébastien Buemi.[6] Salajengipun ing akhir musim, Grosjean saged dados juara umum kanthi nyisakaken satunggal balapan. Grosjean ugi kasil pikantuk pole ing F3 Zolder, ananging nalika lomba piyambkipun kedah prasaja wonten ing P14 amargi mesinipun macet nalika start.[7]

Statistik[sunting | sunting sumber]

Musim ke musim[sunting | sunting sumber]

  • 2008: GP2 (ART Grand Prix) – posisi 4 (62pts)
  • 2008: GP2 Asia Series (ART Grand Prix) – juara umum (61pts)
  • 2009: GP2 (Barwa Addax) – posisi 2 (45pts) – dipundhawuhi mlebet tim Renault F1
  • 2009: Formula 1 (Renault F1 Team) – posisi 22 (0pts)
  • 2010: GP2 (DAMS) – posisi 14 (14pts)
  • 2010: Auto GP (DAMS) – juara umum (58pts)
  • 2011: GP2 (DAMS) – juara umum (89pts)
  • 2012: F1 (Lotus) - posisi 8 (96pts)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Noble, Jonathan. "10 facts about Romain Grosjean", autosport.com, Haymarket Publications, 2009-08-18. diaksès tanggal 2013-03-18. 
  2. ^ Domenjoz, Luc (2008-07-06). "Romain Grosjean en route vers la F1" (in French). Le Matin.ch. Edipresse Publications SA. http://archives.lematin.ch/LM/LMD/4sports/article-2008-07-177/ce-romain-est-un-helvete. Retrieved 2013-03-18. "Fin 2005, bien aidé par sa licence française de pilote (il bénéficie de la double nationalité, par sa mère française), le Genevois signe un contrat avec le RDD, le Renault Driver Development (At the end of 2005, helped by his French racing license (he benefits from dual nationality thanks to his French mother), the Genevan signed a contract with RDD, Renault Driver Development)"
  3. ^ "Meet the rookies: Romain Grosjean". F1Fanatic.co.uk. 2007. http://www.f1fanatic.co.uk/2007/08/14/meet-the-rookies-romain-grosjean/. Retrieved 2013-03-18.
  4. ^ "Romain Grosjean joins Kimi Raikkonen at Lotus Renault for 2012", Autosport.com, Haymarket Publications, 9 December 2010. diaksès tanggal 18 March 2013. 
  5. ^ "Romain ID". Romain-Grosjean.com. 2006. http://www.romain-grosjean.com/-Lifestyle-.html. Retrieved 2013-03-18.
  6. ^ "F3 Euro Mugello 1: Grosjean moves ahead". MaximumMotorsport.co.uk. 2007. Archived from the original on 2007-12-03. http://web.archive.org/web/20071203061213/http://www.maximummotorsport.co.uk/2007/07/14/f3-euro-mugello-1-grosjean-moves-ahead/. Retrieved 2013-03-18.
  7. ^ Bradley, Charles. Grosjean takes title autosport.com, 2007-10-13. Retrieved 2013-03-18.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Romain Grosjean ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Romain_Grosjean&oldid=843268"