Robohnya Surau Kami

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robohnya Surau Kami
Robohnya surau kami.jpg
Pangarang A.A. Navis
Negara Indonesia
Basa Indonesia
Tipe Roman
Penerbit •Jakarta: PT Gramedia Pustaka Utama[Situs]
Tanggal terbit 2006 Cithakan ka-13
Cacahing kaca 142 kaca
ISBN ISBN 979-403-046-5

Robohnya Surau kami punika satunggiling kempalan cariyos cekak,ingkang dipun anggit déning Ali Akbar Navis, sastrawan klairan Padang Panjang, Sumatra Kulon. Minangka sastrawan Indonesia ingkang enerjik, A.A. Navis nyerat sedaya genre karya sastra kadosta puisi, cariyos cekak, novel, drama lan esei. Kathah carios ingkang dipun anggit déning penulis punika ingkang nggadhahi latar wingking Minangkabau, tanah kelairanipun piyambak, klebet ugi kempalan cariyos cekak Robohnya Surau Kami punika.

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Buku punika arupi kempalan sedasa cariyos cekak, inggih punika: Robohnya Surau kami, Anak Kebanggaan, Nasihat-nasihat, Topi Helm, Datangnya dan Perginya, Pada Pembotakan Terakhir, Angin Dari Gunung, Menanti Kelahiran, Penolong, lan Dari Masa Ke Masa. Wonten ing carios Robohnya Surau Kami, pun Ajo Sidi ingkang remen ndobos, nyarios dhumatenng satunggiling kakèk ingkang sregeb ibadah. Cariosipun bab wawancara imajinèr antawis Kaji Salèh kaliyan Malaikat wonten ing alam akhirat, ingkang nglepataken lelampah Kaji Salèh ingkang namung sregeb ibadah nanging nglirwaaken kadonyan, saéngga kulawarga lan anak putunipun sami kesrakat.

Karya A.A. Navis Sanèsipun[sunting | sunting sumber]

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.