Robert Boyle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robert Boyle
Robert Boyle (1627-1691)
Robert Boyle (1627-1691)
Miyos 25 Januari 1627
County Waterford, Ireland
Tilar donya 30 Desember 1691 (yuswa 64)
London, Inggris
Dalem Inggris
Warga negara Inggris
Kabangsan Inggris
Suku bangsa Anglo-Irish
Bidhang Fisika, kimia
Kaahlian Studi properti fisika gas
Studi konsèp satunggiling elemen
Dipunpangaruhi Robert Hooke
Agama Anglican[1]

Robert Boyle (25 Januari 162730 Desember 1691) punika filsuf, kimiawan, fisikawan, panemu, lan èlmuwan Irlandia ingkang misuwur amargi karya-karyanipun ing bidhang fisika lan kimia. Senadyan risèt lan filsafat pribadinipun cetha ngoyot saking tradhisi alkimia, panjenenganipun asring dipunanggep minangka kimiawan modhèrn sepindhah. Ing antawisipun karya-karyanipun, The Sceptical Chymist dipunpirsani minangka sela lumpatan kimia modhèrn.

Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Boyle&oldid=821131"