Robérto Carlos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roberto Carlos
Roberto Carlos
Informasi pribadi
Jeneng pepak Roberto Carlos da Silva
Tanggal lair 10 April 1973 (umur 41)
Papan lair Garça, São Paulo, Brasil
Dhuwur 1.68 m (5 ft 6 in)
Posisi pamain Bèk sayap kiwa
Informasi klub
Klub saiki Anzhi Makhachkala
Nomer 3
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1990–1993
1993–1995
1995–1996
1996–2007
2007–2009
2010–2011
2011–kini
União São João
Palmeiras
Internazionale
Real Madrid
Fenerbahçe
Corinthians
Anzhi Makhachkala
33 (1)
44 (3)
30 (5)
370 (47)
65 (6)
35 (1)
1 (0)
Tim nasional
1992–2006 Flag of Brasil Brasil 125 (11)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 12 Maret 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 8 Maret 2011

Robérto Carlos iku salah siji pemain bal-balan saka Brasil.[1] Dheweke anggone bal-balan dadi bek kiwa. Carlos ing sasuwene bal-balan wis tau melu ing tim kang misuwur, kayata Palmeiras, Inter Milan, Real Madrid, lan Fenerbahce.[1]

Klub[sunting | sunting sumber]

Roberto Carlos suwe anggone urip ing donya bal-balan. Ing ngisor iki ana tim bal-balan kang wis tau ngotrak dheweke.

Palmeiras[sunting | sunting sumber]

Robérto Carlos miwiti urip ing ndonya bal-balan nalika dheweke nandhatangani kontrak karo Palmeiras, liga Brasil. Robérto Carlos nalika ing Palmeiras anggone bal-balan katon apik, mula akeh tim-tim ing Eropa akeh kang padha rerebutan kanggo ngentukake jasane pemain bal kang misuwur nduweni sadhukan sikil kiwa kang banter.[1] Saka Palmeiras, Robérto Carlos banjur gabung ing Inter Milan.[1]

Inter Milan[sunting | sunting sumber]

Robérto Carlos ing Inter Milan mung samusim.[1] Dheweke ngakoni yen tim-tim Italia nduweni kekuwatan ing bek kang apik. Ing taun 19951996, Carlos mlebu ing timnas Brasil, lan melu mbela Brasil ing Olimpiyade, nanging dheweke asring dadi pemain cadhangan. Ing taun iku Brasil mung kasil medhali perunggu saka Olimpiyade.[1]

Real Madrid CF[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1996, Real Madrid resmi ngontrak Robérto Carlos kanggo nambahi tenaga ing bek Real Madrid.[1] Ing Real Madrid, Robérto Carlos betah nganti 11 taun lan wis nyetak 47 gol saka 370 pertandhingan.[1] Cacahe Carlos main ing Real Madrid kaping 584 lan wis gawe 71 gol ing kabeh kompetisi kang dilakoni dening Real Madrid. Januari 2006, Carlos mecahke rekor ing Real Madrid, dheweke pemain saka sajabane Spanyol kang wis main kaping 330. Dheweke mecahake rekor saka Alfredo Di Stefano kang wis main kaping 329.

Fenerbahce Istanbul[sunting | sunting sumber]

Robérto Carlos main ing Fenerbache taun taun 2007 nganti 2009.[2]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Robérto Carlos ing Wikimedia Commons.


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Roberto Carlos Biografi(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  2. ^ (en)Pakaian Rusia Bentak Roberto Carlos(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robérto_Carlos&oldid=830390"