Ritus Romawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Altar gréja Santa Cecilia in Trastevere ing Roma, taun 1700

Ritus liturgis saka Gréja Roma diarani Ritus Romawi. Istilah Ritus Latin biasané dudu diartèkaké minangka sawijining ritus liturgis nanging minangka Gréja Partikular jroning Gréja Katulik sing sok-sok diarani uga minangka Patriarkat Kulon, sing ing njeroné ana ritus-ritus liturgis saliyané Ritus Romawi sing isih dipigunakaké tekan saiki.

Kayadéné ritus-ritus liturgis liyané, Ritus Romawi wis ngrembaka lan ngalami panyelarasan-panyelarasan saka maabad-abad. Nrembakané Liturgi Ekaristi bisa dipérang dadi telung tahap: Pra-Tridentina, Tridentina, lan Pasca-Tridentina.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ritus_Romawi&oldid=831017"