Riri Riza

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Riri Riza
Lair Mohammad Rivai Riza
2 Oktober 1970 (umur 43)
Flag of Indonesia.svg Makassar, Sulawesi Selatan, Indonesia
Pagawéyan produser

Mohammad Rivai Riza utawa kang biasa dikenal Riri Riza (lair ing Makassar, 2 Oktober 1970; umur 43 taun) yaiku sutradara, tukang gawé naskah, produser film saka Indonesia.[1] Dhéwéké metu kang pisanan dadi sutradara film Kuldesak ing taun 1998.[1] Lulusan SMA Labschool Jakarta lan Institut Kesenian Jakarta iki kerep kolaborasi karo sahabaté, Mira Lesmana ing saben gawé film.[2]

Lumantar prestasiné kuwi, Riri diundang ning Jerman.[2] Lan kuwi minangka dadi pengalaman pisanan kanggo Riri dolan ning luar negeri.[2] Sawisé mulih saka Jerman banjur karir Riri ing sinematografi sangsaya dadi.[2] Riri duwé obsesi pingin buka sekolah panulisan skenario film lan dhéwéké uga pingin gawé film bab kehidupan pasar tradisional ing Indonesia.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Minangka sutradara:

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Riri Riza(22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Riri Riza(22 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Riri_Riza&oldid=830701"