Rinko Kikuchi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rinko Kikuchi
(菊地 凛子 Kikuchi Rinko)

Kikuchi ing Fèstival Film Venice taun 2010
Lair Yuriko Kikuchi
6 Januari 1981 (umur 33)
Hadano, Jepang
Pakaryan Actress
Website
http://www.anore.co.jp/artist/actor/rinko/index.html

Rinko Kikuchi 菊地 凛子, lair ing Hadano, 6 Januari 1981; umur 33 taun), dhèwèké kuwi aktris saka Jepang kang tau menangaké nominasi Academy Award, Screen Actors Guild Award, lan Golden Globe. Dhèwèké miwiti karir ing donya film kawit taun 1999,[1] Kabaré aktris enom saka Jepang iki olèh kawigatèn internasional wektu meranaké dadi gadis tuna rungu lan tuna wicara kang jenengé Chieko Wataya ing film "Babel".[1] Sabeneré, filmé kang kaping pisanan dijudhuli "Ikitai", film kang kang disutradarai déning Kaneto Shindo.[1] Awit saka film mau, Rinko banjur kerep metu ing layar amba.[1] Nganti dhèwèké nalika kuwi asring ditawani kanggo mainaké sutradara film-film Jepang liyané, amarga aktingé kang apik.[1]

Film-film kang tau dibintangi déning dhèwèké wiwit dikenal masarakat ora mung ing Jepang, ananging ing njaba dhaérah Jepang uga, dhèwèké dikenal.[1] Film-film kondhang kang tau dibintanngi déning dhèwèké kayata Sora No Ana lan Cha No Aji, amarga film-film kasebut dhèwèké bisa tampil ing fèstival-fèstival film kaya fèstival film Cannes.[1]

Kira-kira wis 16 film kang suksès dibintangi, banjur ing taun 2006 kepungkur dhèwèké ditawani déning sutradara Alejandro González Iñárritu kanggo main ing film "Babel".[1] Rinko Kikuchi kacathet dadi sijining aktris Jepang kang dinominasikaké ing piala Oscar ing 50 taun kapungkur.[1]

Nalika taun 2007, Rinko Kikuchi dadi Artis kaloro Jepang kang ngraih Nominasi Oscar. Rinko Kikuchi, aktris kang ora dikenal ing negara asalé Jepang kuwi, dadi punjer kawigatèn dadi sijining aktris kaloro Jepang kang ngraih nominasi Oscar.[2] [2] Rinko kang main dadi wanita tunarungu ing film "Babel" arahan sutradara Meksiko, Gonzales Inarritu.[2] Dhèwèké olèh pitu nominasi Oscar, uga kanggo kategori film paling apik.[2]

Dhèwèké saingan kanggo ngrebut bebungah aktris pandhukung paling apik bareng karo papat aktris liyané, kayata Adriana Barraza saka Meksiko, kang padha-padha mbintangi film "Babel".[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)Biografi Yuriko Kikuchidiundhuh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e (id)[http://www.kapanlagi.com/showbiz/film/indonesia/rinko-kikuchi-artis-kedua-jepang-yang-raih- nonminasi-oscar-ut8m5lq.html Rinko Kikuchi Artis Kedua Jepang Yang Raih Nonminasi Oscar] diundhuh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rinko_Kikuchi&oldid=831958"