Rievaulx Abbey

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rievaulx Abbey

Rievaulx Abbey inggih punika dhuwur saking lembah kali ingkang gadhahi makna kakiyatan lan wigatinipun monastisisme ing Inggris. Rievaulx Abbey inggih punika Cistercian ingkang paling ageng, gadhahi kirang langkung 150 biksu.[1] Rievaulx Abbey dumunung ing lembah ingkang endah lan nentremaken. Rievaulx (dipunucapaken "Ree-vohl") inggih punika Cistercian setunggal wihara ing lèripun Inggris lan runtuhanipun inggih punika ingkang dados atmosfer ing dhaerah punika. Rievaulx Abbas dipunmaknai dados katentreman lan katenangan gesang.

Sejarah Rievaulx Abbey[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1132, St Bernardus saking Clairvaux ngaturi 12 biksu saking Clairvaux ing Perancis kagem murugi Wihara Rievaulx. Gereja no setunggal saking situs punika, dipunwangun c.1135 ing 1145, menawi model griya ibu ing Clairvaux lan dados pangiritipun fungsional wekdal.

Amargi prasaja, mila dados salah satunggalipun wihara ingkang paling sugih ing Inggris abad partengahan lan dados wihara ingkang no setunggal ing lèripun Cistercian. Rievaulx ing ngandhap Castle Helmsley, ingkang gadhahi siti paling kathah kagem wihara.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Profil Rievaulx Abbey[sunting | sunting sumber]

  1. Asma: Rievaulx Abbey
  2. Dumunung: 2 1 / 4 mil kulon Helmsley ing margi alit ing B1257 punika. OS Peta 100, ref SE 577849 Yorkshire, Inggris
  3. Agami: Kristen
  4. Urutan: Cistercian
  5. Kategori: Wihara
  6. Arsitektur: Gothic
  7. Status: Reruntuhan
  8. Koordinat: 54.257563 ° N, 1.116647 ° B (tingali ing Google Maps)[2]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.theheritagetrail.co.uk(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ (en)www.sacred-destinations.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rievaulx_Abbey&oldid=833019"