Rhinoceros (genus)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rhinoceros
Badhak India (Rhinoceros unicornis)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Perissodactyla
kulawarga: Rhinocerotidae
Genus: Rhinoceros
(Linnaeus, 1758)
Species

Rhinoceros unicornis
Rhinoceros sondaicus

Anggota genus Rhinoceros iku badhak sing duwé sungu siji. Ing njeron genus iki ana rong spesies, Badhak India (Rhinoceros unicornis) lan Badhak Jawa (Rhinoceros sondaicus). Badhak Jawa iku mamalia gedhé sing paling kaancam punah ing donya kanthi 60 badhak sing slamet, lan mung ana ing rong papan: Jawa (Indonésia) lan Vietnam.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rhinoceros_(genus)&oldid=820241"