Rgwéda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rgwéda utawa diucapaké Regwéda (Sangskreta ṛgveda; Dewanagari ऋग्वेद; aksara Jawa Rgweda-Jawa.png; aksara Bali Rgweda-Bali.png) iku sawijining kolèksi tèks-tèks himne kuna ing basa Wéda Sangskreta lan ditujokaké marang para Jawata. Tèks iki kalebu papat tèks suci agama Hindu utama (śruti) sing diarani caturwéda. Saiki, tèks iki dimuléni déning umat Hindu saindenging jagad, utamané ing India lan Nepal. Pada-pada saka kitab iki dienggo ngaji nalika dedonga, sembahyangan lan acara-acara resmi utawa agama liyané.

Tembung Rgwéda iku sawijining kompositum (kata majemuk ing basa Indonésia) sing kalebu jenis tatpuruṣa lan tegesé "puja" lan "kawruh".

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rgwéda&oldid=813342"