Retino Diabetik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Photographic image of the patient left eye showing optic atrophy without diabetic retinopathy Wolfram syndrome.jpg

Retino diabetik iku kerusakan ing mata kang bisa nyebabaké "kebutaan". Penyakit iki disebabaké diabetes kang wis kronis. Para penderita diabetes tipe 1 lan diabetes tipe 2 ana resiko kena penyakit iki. Penyakit iki disebabaké rusaké pembuluh getih ing rétina. Cairan saka pembuluh getih bakal nyebabaké bercak-bercak ing retina, merga pandelengané ora jelas manéh. Ing tingkat lanjuté ana pembuluh getih anyar kang ringkih, sakmisalé pembuluh getih iku pecah nyebabaké pendharahan. Ing fase awal bisa diobati nganggo laser, nanging ing fase lanjutan kadang butuh operasi vitréktomi

Gejala[sunting | sunting sumber]

  • Pandelengané ora genah
  • Katon ana bintik-bintik kang ngambang ing pandelengan
  • Ana pendharahan ing mripat

Cara nyegah[sunting | sunting sumber]

Ngontrol kandhungan gula lan tekanan getih

Pangobatan[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Retino_Diabetik&oldid=831492"