Republik Twitter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republik Twitter
Sutradara Kuntz Agus
Produser Ajish Dibyo
Faizan Zidni
Isaac Zikri
Eva Fadillah
Panulis E.S. Ito
Paraga Laura Basuki
Abimana Aryasatya
Enzy Storia
Ben Kasyafani
Tio Pakusadewo
Nina Tamam
Leroy Osmani
Enzy Storia
Jennifer Arnelita
Leroy Osmani
Gary Iskak
Otig Pakis
Edi Oglek
Sinematografi Ujel Bausad
Panyunting Aline Jusria
Bayu Sulistyo
Distributor Amalina Pictures - RupaKata Cinema
Tanggal rilis 16 Februari 2012
Durasi 90 menit
Negara Flag of Indonesia.svg

Republik Twitter inggih menika film drama Indonesia ingkang dipun rilis wonten ing 16 Februari 2012 ingkang dipun sutradarani déning Kuntz Agus sarta dipun paragakaken déning Laura Basuki saha Abimana Aryasatya.[1]

Paraga[sunting | sunting sumber]

Ngendikan Sutradara[sunting | sunting sumber]

Jejaring sosial, saha kados pundi manungsa ngéwahi pola komunikasi lumantar piranti Teknologi dados kawigatosan kang menarik. Twitter salah satunggaling piranti menika, saking piranti menika tiyang-tiyang pepanggihan, tumbuh, ngageng, ical saha ancur. Katresnan nemokaken jodohipun, pecundang ngehujat pecundang sanésipun, selebriti miyos wonten ing sadinten saha manéka werna replika sosiyal ingkang wonten ing donya twitter inggih menika bekal kanggé ndamel film menika.

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

"Sakmenika, suanten rakyat menika suanten Twitter".[2] Ukara menika dipun andharaken déning Kemal (Tio Pakusadewo), Konsultan Komunikasi, dhumateng Arif Cahyadi (Leroy Osman), pengusaha ingkang asmanipun dados trending topic ing twitter. Kemal asil ndadosaken asma Arif misuwur ing donya maya kang ndhorong Arif majeng dados gubernur DKI Jakarta. Sukses Kemal menika jebul amargi kapiawaian pemuda kang asmanipun Sukmo (Abimana Aryasetya) ingkang pinter ngéwahi tetembungan ingkang cacahing 140 tembung.[2] Sukmo, mahasiswa semester pungkas ing Yogyakarta, wiwitipun dugi dhateng Jakarta kanggé ngejar komitmen katresnanipun saking wewarta ayu inggih menika Hanum (Laura Basuki), kalih tiyang menika sampun tepang lumantar twitter.[2] Saking twitter, Hanum nantang Sukmo kanggé kapanggih ing Jakarta. Andre (Ben Kasyafani), réncang satunggal kos Sukmo ingkang asalipun saking Jakarta, ngenyèk rencananipun Sukmo. Wondéné Rika (Jennifer Arnelita), réncang pakaryan Hanum, ugi nasehati Hanum supados boten pitados kaliyan hubungan ingkang dipun wiwiti saking donya maya.[2] Sukmo dipun suwun ngelola akun twitter "tiyang-tiyang penting", kanthi wekdal ingkang singkat Sukmo kagungan arta kang lumayan saéngga piyambakipun langkung percaya diri (pede) kanggé kepanggih kaliyan Hanum. Sasampunipun Hanum ningali Sukmo kanthi gagrag Jakarta, Hanum ical seleranipun.[2] Sukmo langkung kuciwa malih rikala mangertosi Hanum ajeng mundhur dados wewarta, wiwit niyat ngejar komitmen katresnan, Sukmo kagungan tekad mbatalaken niyat Hanum kang ajeng mundhur dados wewarta. Piyambakipun kagungan warta ageng kanggé dipun dadosaken liputan utami déning Hanum. Pawarta menika jebul ndamel Sukmo kedah madhep kaliyan ambisi Kemal, reputasi Arif Cahyadi, ngantos reréncanganipun kaliyan Nadya (Enzy Storia).[2] Dalaning tresna Sukmo angsal ujiyan kang awrat, anaging kanthi cara menika piyambakipun ngeraih mimpi, pangorbanan. Sesarengan Andre saha kekasihipun Nadya (Enzy Storia), Sukmo jejuang mujudaken ingkang asalipun maya, dados nyata.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Republik Twitter (dipun unduh 16 Nopember 2012
  2. ^ a b c d e f (id)Sinopsis(dipun unduh 16 Nopember 2012)

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Republik_Twitter&oldid=835396"