Renminbi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhuwit Yuan taun 1960.

Yuan (dikenal mawa jeneng Renminbi (RMB) ing RRC) iku valuta Républik Rakyat Cina. Renminbi naté dipathok ing nilai 8,28 marang dolar AS sawéné 11 taun tekan 21 Juli 2005. Perkara iku nimbulaké kecaman saka Amérika Sarékat kang nganggep perkara iki dilakokaké Tiongkok kanggo njaga supaya barang-barang prodhuksi negara kasebut tetep murah ing pasar internasional. Bebarengan karo diambangaké manèh valuta ringgit Malaysia, renminbi pungkasané dinilai ulang (révaluasi) ing 8,11 dolar AS saben sa-renminbi ing tanggal 21 Juli 2005.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Renminbi&oldid=814482"