Rene Laennec

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rene Laennec

Rene Laennec yaiku penemu stetoskop. [1]Dheweke lair ing Brittani, Prancis, nalika tanggal 17 Februari 1781. [1]Kawit cilik, dheweke duweni fisik kang lemes.[1] Dheweke kerep lara-laranen.[1] Pancen riwayat kesehatan kulawargane ora patiya apik.[1] Ibune tinggal donya marga penyakit TBC nalika umure 5 taun.[1] Sawise ibune tinggal donya, Laennec diopeni dening sedulure kang dadi pendeta.[1] Pitung taun candhake, dheweke melu sedulure kang dadi dekan fakultas kedhokteran.[1] Kawit kuwi, dheweke mulai nyinaoni elmu kedhokteran.[1] Nalika umur 14 taun, dheweke mulai ngrewangi ing rumah sakit.[1] Sawise kuwi, dheweke sinau ing La Charite Hospital lan lulus ing taun 1804.[1] Saliyane kuwi, dheweke uga sinau karo salah sawijining dhokter Napoleon, Kaisar Prancis nalika iku, kang jenene Corvisart.[1] Nalika sasi September 1818, Leannec diwenehi tugas minangka pemeriksa kahanan jantung wong wadon kang lemu. [1]

Amarga isin nempelake kupinge ing dadane wong wadon mau, banjur dheweke jupuk kertas lan nggulungake dadi bentuk silinder.[2] Kertas kang kang wis dibentuk silinder didadekake perantara antarane kuping karo dadane wong wadon mau.[2] Jebul, kanthi piranti prasoja mau detak jantung pasien mau bisa dirungokake luwih jelas. [2]Sawise mau, dheweke gawe stetoskop kang wiwitan. [2]Laennec tinggal donya nalika tanggal 13 Agustus 1826 ing Brittany.[2] Dheweke duweni penyakit TBC kang padha karo ibune.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 219]
  2. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 220]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rene_Laennec&oldid=883489"