René Descartes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Rene Descartes)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
René Descartes
René Descartes
René Descartes
Lair/Miyos 31 Maret 1596
La Haye Perancis
Tilar donya/Séda 11 Februari 1650
Stockholm Swedia

René Descartes (La Haye, Prancis, 31 Maret 1596Stockholm, Swedia, 11 Februari 1650), uga kondhang kasebut Cartesius. Filsuf lan matematikawan Perancis iki kang nganggit buku Discours de la méthode (1637). Buku iki metu

Saka buku iki kawentar pocapan Cogito Ergo Sum kang umume kasalin ing Inggris dadi I think, therefore I am. Utawa kira-kira ing Basa Jawa, Aku mikir mula aku ana. Akeh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, utamane ing jagad sisih kulon. Seka tulisane, Descartes ngajap supaya nggunaake pikiran.

Dheweke kasil mulati wong Eropa nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Eropa. Jaman Pepadhang (Renaisance) banjur teka lan nggawa revolusi ing Inggris lan Perancis.

Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dheweke uga kawentar ing Matematika. Ing ngelmu iki, dheweke nggawe Sistem Koordinat Kartesius.


Pranala nJaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Artikel dhasar

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=René_Descartes&oldid=805021"