Region ing Mauritania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sacara administratif, Mauritania dipérang dadi 12 regio (régions) lan siji distrik ibukutha (capital district) kang sabanjuré saben region mau dipérang manèh dadi 44 departemen (départements). Ing ngisor iki daftar region (jroning tandha kurung ibukutha regio):

Peta pamérangan administratif Mauritania
  1. Adrar (Atar)
  2. Assaba (Kifa)
  3. Brakna (Aleg)
  4. Dakhlet Nouadhibou (Nouadhibou)
  5. Gorgol (Kaédi)
  6. Guidimaka (Sélibaby)
  7. Hodh Ech Chargui (Néma)
  8. Hodh El Gharbi (Ayoun el Atrous)
  9. Inchiri (Akjoujt)
  10. Tagant (Tidjikdja)
  11. Tiris Zemmour (F'dérik)
  12. Trarza (Rosso)
  13. Nouakchott (distrik ibu kota)