Reginald Fessenden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Reginald Fessenden

The Father of Radio Broadcasting
Lair 6 Oktober 1866
East Bolton, Quebec, Canada
Pati 22 Juli 1932 (umur 65)
Bermuda buried St. Mark's Church cemetery
Kabangsan Canadian
Pakaryan Inventor
Misuwur bab Inventing the Radiotelephony


Reginald Aubrey Fessenden (lair 6 Oktober 1866 – tilar donya 22 Juli 1932 kanthi umur65 taun) yaiku salah siji sakapirang-pirang wong kang duweni jasa ing ndonya teknologi radio.[1] Dheweke dadi salah siji panemu radio, ahli fisika Amerika Serikat, insinyur, lan guru besar ilmu fisika.[2] Fessenden lair tanggal 6 Oktober 1866 ing Bolton Wetan, Quebec, Kanada. Dheweke wis kasil gawe 500 penemon, ing antarane yaiku alternator, detektor, heterodin, fathometer, lan penggerak turbo listrik kanggo kapal tempur.[3]

Alternator yaiku piranti kanggo ngonekake listrik lan ngasilake arus bolak balik.[3] Kanti anane alternator wis nyurung anane radio telepon.[3] Detektor yaiku piranti kanggo ngowahi arus bolak balik dadi arus kang searah.[3] Dene, Heterodin yaiku piranti kanggo ngowahi frekuensi radio mula frekuensi mau gampang diatur lan bisa dikuwatake.[3]

Pranalar luar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Reginald Fessenden ing Wikimedia Commons.



Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Reginald_Fessenden&oldid=877999"