Reformasi Gabo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kim Hong-jip, panggagas Reformasi Gabo.

Reformasi Gabo (갑오개혁;甲午改革) yaiku sawijining reformasi kang kedadeyan ing taun 1894-1896 ing Korea.[1][2] Rencana kanggo nindakake reformasi ana ing mangsa Perang Sino-Jepang, nalika pemerintah Jepang kepengin pemerintahan Korea lan Raja Gojong nindakake reformasi finansial lan struktural marang sistem panguripan lan ekonomi kang dianggep ora manut marang majuning jaman.[1] Para petinggi pemerintahan Korea sadar yen dheweke kudu nindakake sawijining upaya kanggo nylametake kaanan negara.[1] Reformasi Gabo disahke Ing taun 1894.[1] Reformasi iki duweni ancas mbusak sistem kemasyarakatan kang berbasis Konfusianisme lan mbukak lawang pemerintahan kanggo wong-wong kang prigel tanpa dipandang saka status sosial.[1] Sistem Reformasi Gabo ngalibatake tibane pengaruh kaum bangsawan (yangban) ing panguripan masarakat Korea.[1] Reformasi ing bidhang hukum ngenalake sistem pengadilan lan polisi anyar, mbebasake budak lan menging ngedol budak.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)Nahm. Ph. D, Andrew (2009). A Panorama of 5000 Years: Korean History. Hollym International Corp, Elizabeth, New Jersey. pp. 85. ISBN 0-930878-68-X.
  2. ^ (en)Gabo Reforms' Effect on English Education, koreatimes. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Reformasi_Gabo&oldid=832092"