Referendum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Referendum (asal saka basa Latin) utawa jroning basa Indonésia: jajak pendapat, iku pamungutan swara kanggo nggayuh kaputusan (pulitik). Jroning referendum, biasané wong sing nduwèni hak pilih dijaluki panemuné. Asil referendum bisa dianggep ngiket utawa ora ngiket. Yèn asilé ngiket, para anggota èksekutif wajib ngayahi asil jajak pendapat kasebut. Ing sawetara negara kaya Walanda, referendum ora kudu ngiket.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Referendum&oldid=869128"