Reboisasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Réboisasi iku nanduri manèh dhaérah utawa wilayah (biasané nyakup alas lan pesisir) minangka salah siji bagéan saka upaya kanggo ngijoaké manèh dhaérah utawa wilayah kasebut. Kapuloan Indonésia sing arupa wilayah kanthi sumberdaya hayati sing manéka warna mbentang saka pojok wétan tekan pojok kulon, arupa wilayah alas sing wiyar banget. Ing dasawarsa pungkasan ing ngendi dumadi akèh banget panggundulan alas njalari rusaking ékosistem sing marakkaé ilangé kasetimbangan. Ing mitologi biologi sawijining ékosistem arupa sawijining kamanunggalan sing padu silih genti padha gumantung. Perkara iki kayané wus dilalèkaké déning manungsa, katon saka gundhulé alas mbaka sethitik amarga Pamaréntah durung bisa ngatasi para pangrampok kayu(Illegal Lodging) saben dinané ewonan m3 kayu diangkut saka Bumi Indonésia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Reboisasi&oldid=115115"