Ratifikasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ratifikasi iku prosès adopsi perjanjian internasional, utawa konstitusi utawa dhokumèn sing asipat nasional liyané (kaya amandhemèn marang konstitusi) liwat pasetujon saka saben èntitas ing jeroné. Prosès ratifikasi konstitusi kerep ditemoni ing negara federasi kaya Amérika Sarékat utawa konfederasi kaya Uni Eropah.

Jroning pasal 2 Konvensi Wina 1969, ratifikasi didhéfinisèké minangka tindakan internasional ing ngendi sawijining Negara nyatakaké kasadyan utawa nglairaké pasetujon marang sawijining prejanjèn internasional. Amarga saka iku ratifikasi ora berlaku surut, nanging nembé ngiket wiwit penandhatanganan ratifikasi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ratifikasi&oldid=827186"