Rara Jonggrang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Reca Durga Mahisashuramardini jroning ruang lor candhi Siwa Prambanan sing dipercaya minangka pawujudan Putri Rara Jonggrang.
Candhi Prambanan sing uga disebut Candhi Loro Jonggrang.

Rara Jonggrang iku salah sawijining legendha utawa carita rakyat saka Jawa Tengah. Cerita iki nyaritakake mula bukané Candhi Prambanan utawa kang sinebut Candhi Sèwu

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rara_Jonggrang&oldid=870257"