Ranu Kumbolo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ranu Kumbolo ing lereng Semeru
Ranu Kumbolo
Kumbolo kang Asri

RANU KUMBOLO[sunting | sunting sumber]

Ranu Kumbolo inggih punika salah satunggalé danau utawi ranu wonten pegunungan Semeru, kang gadhahi dhuwur 2500 meter luwih ing dhuwur toya segara. Ranu Kumbolo dados misuwur amargi kaèndahanipun lan kamistisanipun papan punika. Selajenganipun, mboten mung Ranu Kumbolo namung wonten prasasti kang diperkiraake peninggalan dening kerajaan Majapahit. Ranu Kumbolo sapunika sampun dados papan pendaki kangge camping sakderengipun nglajengaken panndakian wonten gunung Semeru. Ranu punika gadhahi paningalan kang asri lan eksotis.[1]. Semeru piyambak inggih punika salah sawijing gunung api kang paling dhuwur ing pulau Jawa. Semeru kados tasih aktif mgantos sapuniki. Kawah dening gunung Semeru kang biasa kasebut Jonggring Kaloko, puniku tasih diselubungi abu vulkanik. Kepala Bidhang Taman Nasional Bromo Tengger Semeru (TNBTS) wonten Lumajang, Jawa Timur nuturi, kathah peningalan kang èndah kang tumuju puncak Semeru salah satunggale inggih Ranu Kumbolo. Ranu Kumbolo gadhani suhu kang atis, yen wektu wulan Juli-Agustus suhunipun dados 0 derajat Celcius.[2].

TUMUJU RANU KUMBOLO[sunting | sunting sumber]

Jalur kang badhe tumuju Ranu Kumbolo saget ditempuh lewat saking kutha Malang utawa Kabaupaten Lumajang, Jawa Timur. Saking pos TNBTS gadhahi perjalanan 5 kilometer, nyusuri lereng bukit kang kathah ditumbuhi Edelweis, selajengipun tumuju ing Watu Rejeng. Ing mriki wonten watu terjal kang indah. .[3]. Selajengipun niku tasih nanjak malih, wonten bukit sakderengipun tikungan ing Ranu Kumbolo dalanipun ampun bahaya. Ing tanjakkan akhir wonten pemandangan kang indah. Ing tengen e niku kang kasebut Ranu Kumbolo, ingkang toyonipun atis lan seger. Ranu Kumbolo dening gadhahi luas 14 ha. Dening badhe nyusuri Ranu Kumbolo saget ditempuh kados 30 menit. Flora kang wonten ing sekitar e Semeru inggih punika wet Cemara, Akasia, Pinus, Alang-alang lan Eelweis putih. Sakliyané niku wonten fauna-fauna inggih punika Macan Kumbang, Luwak, Kijang, Kancil, lan sapanunggale. Ing Ranu Kumbolo piyambak wonten Belibis kan tasih liar.[4]. sakliyane niku kang badhe ning Ranu Kumbolo saget lewat rute Tumpang-Ngadas-Ranu Pani.[5]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) www.trackpacking.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  2. ^ (id)anakkamera.posterous.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  3. ^ (id) www.wisatamalang.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  4. ^ (id) backpackerindonesia.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  5. ^ (id)lifestyle.kompasiana.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ranu_Kumbolo&oldid=870366"