Ransomware

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ransomware

Ransomware yaiku sejenis malware kang isa nyerang komputer utawa télpon sèlulèr (ponsèl). Penyerang bakal nglakokaké ènskripsi ing data komputer utawa posel panggua. Malware iki isa nyolong data pengguna, ngehapus informasi, lan ngrusak sistem. Serangan paling akèh ditemokaké léwat fasilitas internet, kayata layang èlèktronik lan situs. Ransomware dikenal uga kanti jeneng cryptovirus, iki mau amerga kemampuan ènkripsiné.[1] Pangguna dipeksa supaya mbayar kanggo bèn isa éntok kunci dikrepsiné. Pangguna biasané dijanjèni bakal olèh manèh data-data kang dicolong, system kang mbalék normal, lan mbaléké informasi kang ilang. Ananging kabèh mau durung isa dipastekaké yèn penyerang bener-bener ngilangi ransomware utawa gawé virus ksebut turu.[1]

È-mail yaiku arupa salah siji média kang isa disusupi ransomware. Virus iki nyerangg ngléwati lampiran é-mail. Virus iki mulai nginfèki nalika pangguna mbukak lampiran tanpa dingertèni karo pangguna. Sakliyané léwat média é-mail, ransomware uga isa manak léwat worm lan Trojan liyané. Virus iki isa mlebu ing system komputer tanpa dingertèni panguna. Ora mung nginfèksi sisitem komputer, pernagkat-perangkat lunak ing system kasebut uga isa kena serangan virus iki. Kanggo komputer, virus iki paling akèh nyerang system oprasi [[Microsoft Windows].[1] Ransomware dikenal kanti kemampuané nglakokaké ènkripsi data. Data asli bakal dihapus, kang isih anamung data kang wis di-ènkripsi. Data- data kang wis dienkripsi isa dikirimké marang pira-pira émail kanti tujuan ngrusak. Skliyané iku ransomware uga isa ngehapus dokumèn, gambar, lan video. Isa uga gawé system kerja kanti ora sakmestiné. Isa ngrusak sekabèhané utawa uga ngrusak sebagian komponèn-komponèn penting saka system utawa perangkat lunak kang ana. Sistem isa mandeg total lan ora isa manèh digunkaké.[2] Sakliyané iku ransomware uga isa nyolong data pribadi pangguna kayata, identitas, lan tembung kunci. Tujuan utama saka penyerangan yaiku duwit.[1]


Isa didelok jelas saka teror kanggoné pengguna supaya mènèhi duwit kanggo ngilang virus iki. Pira-pira tipe ransomware mbebayani banget, amerga isa gawé kabèh sistem mandeg total. Mènèhi duwit marang panyerang uga solusi kang ora trep. Amerga bisa waé duwit wis dikirimaké ananging panyerang ora gelem mènèhi tembung sandi kanggo ronsomware. Panjalukan duwit iki isa léwat internet utawa ora. Contoné infèksi kadadéan ana ing wektu ngakses internèt, mangka pesen pembayaran bakal kanti terus-terusan nongol ing wektu ngakses internèt. Wondéné yèn kang diinfèksi yaiku data ing komputer utawa Hp, mangka nalika mbukak data kasebut bakal nongol pesen kanggo mbayar tembung sandi ransomware. Bingung iku mesti yèn nalika ngertèni sistem kainfèksi ransomware. Amerga panik iku mangka kanti gampang duwit dikèkaké déning panyerang. Padahal sebeneré peringatan saka pnyerang ora mesti bener. Antivirus kang ana saiki wis isa ndetèksi ransomware, ngehapus, lan mbalèkaké data kang diinfèksi. Antifirus kasebut kayata Norton AntiVirus, Kaspersky, lan McAfee iku arupa antivirus kang isa ngehapus virus iki.[1]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ransomware&oldid=834759"