Rani Mukherjee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rani Mukerji
Lair Rani Mukherjee
21 Maret 1978 (umur 36)
Mumbai, Maharashtra, India
Jeneng liya Rani Mukherji
Rani Mukerjee
Pakaryan Film actress
Taun aktif 1997–present

Rani Mukerji (রাণী মুখার্জী jeneng laire Rani Mukherjee lair ning tanggal21 Maret 1978 (umur 36), dheweke kuwi aktris saka India.[1] Dheweké miwiti debut aktingé karo Raja Ki Aayegi Baraat (1997), lan olih jeneng kaping pisanan awit dheweké mainkaé peran ning film KUCH KUCH HOTA HAI (1998) riptané Karan Johan.[1] Amarga perané ning film kasebut, dheweké olih bebungah ning Filmfare Best Supporting Actress Award.[1] Sawisé kuwi dheweké meranaké peran ning film kang kondhang, kayata KABHI KUSHI KABHI GAM.[1] Awit taun 2006 dheweké diianggep ning insan film kang anduweni prestasi.[1]

Ning taun 2004, penampilané ning hit HUM TUM lan YUVA anggawe dheweké olih bebungah Filmfare Best Supporting Actress Award maneh.[1] Dheweké olih pujian sacara mutlak amarga perané dadi wanita bisu tuli ning film Black (2005), kang anggawe dheweké olih bebungah lan nominasi perfilman.[1] AAwit kuwi, Rani dikenal dadi artis kondhang ning bioskop Hindi.[1] Ora namung njegur ning donya film, Mukherjee uga anduweni usaha tampil ning talk show bebarengan karo artis kondhang liyané, kayata Kareena Kapoor, Shahrukh Khan lan Kajol Devgan.[1]

Ning taun 2010, Rani dikabaraké bakal nikah karo Aditya Chopra.[2] Aditya kuwi sutradara ning India.[2] Kabare bakal diumumaké sawisé kaluwargané ngelakoni tradisi kuno kaluwargané, Durga Puja, kang dilakoni ning sasi Oktober 2010.[2]

Aditya lan Rani terus mbantah babagan berita kasebut.[2] Digosipaké uga, Aditya nyeceraikaké garwané kanggo ngeresmikaké hubungané karo Rani.[2]

Didelok saka kariré ning Bollywood, Rani dikira wis luntur kakondhangané.[2] Mula, dheweké anduweni pamikiran kanggo urip bebrayanan lan urip tentrem karo garwané.[2] Aditya dhewe ngusahakaké kanggo mbalikaké 'pesona' Rani ning filmé kang paling anyar, yakuwi film kang judulé DIL BOLE HADIPPA, Ning film kasebut, Rani mainaké peran karo Shahid Kapoor kang luwih enom saka Rani.[2] Rani kang ngudhunaké aboté pirang kilo kanggo film kasebut namung tujuané supaya katon luwi enom lan cocok dipacangaké karo Shahid.[2] Ananging, film kasebut ora patiya sukses ning box office lan karir Rani meh rusak gara-gara kuwi.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)biografi Rani Mukherjee dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)berita Rani Mukherjee dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rani_Mukherjee&oldid=832176"