Randhu alas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Randu alas
Randhu alas ngembang ing usum semi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Malvales
kulawarga: Malvaceae
(uga Bombacaceae)
Genus: Bombax
Species: B. ceiba
Jeneng binomial
Bombax ceiba
L.
Sinonim

Bombax malabaricum DC.
Salmalia malabarica

Randhu alas (Bombax ceiba L.) kuwi wit-witan sing dianggep suci déning umat Hindhu. Tanduran iki nduwèni ukuran gedhé banget lan kerep ditandur ing cedhak bangunan suci.

Nalika panemuan Candhi Pawon, wit iki diweruhi thukul ing reruntuhan bangunan.[1]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Randhu_alas&oldid=862223"