Ralf Schumacher

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ralf Schumacher
Ralf Schumacher cropped.jpg
Ralf Schumacher ing taun 2005
Lair 30 Juni 1975 (umur 39)
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kewarganegaraan Flag of Jerman Jerman
Taun aktif Cithakan:F1Cithakan:F1
Tim Jordan, Williams, Toyota
Jumlah lomba 182 (180 start)
Juara dunya 0
Menang 6
Podium 27
Total poin 329
Posisi pole 6
Lap tercepat 8
Balapan Kapisanan Grand Prix Australia 1997
Menang Kapisanan Grand Prix San Marino 2001
Menang Pungkasan Grand Prix Perancis 2003
Balapan Pungkasan Grand Prix Brasil 2007

Ralf Schumacher (utawi Ralfie) (lair ing Hurth-Hermuhlheim, Kerpen, Jerman, 30 Juni 1975; umur 39 taun) inggih menika salah satunggalipun pembalap mobil profesional saking Jerman.[1] Ralf menika rayinipun Michael Schumacher. Ralf nate ndherek parlomban F1 ing musim 1997 ngantos 2007.[1] Ralf sampun angsal juara balap cacahipun 6 balapan, kanthi 180 ndherek start lan 27 minggah podium.[1] Wiwit taun 2008 Ralf dados pembalap ing ajang Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) kaliyan tim Mercedes-Benz.[1]

Profil[sunting | sunting sumber]

Saderengipun Formula 1[sunting | sunting sumber]

Ralf nggadhahi minat ingkang ageng dados pembalap wiwit alitipun, nalika Ralf nyobi mobil karting nalika umuripun taksih alit.[2] Ralf miwiti karieripun ing Formula 3 nalika taun 1994 kaliyan tim WTS Racing, ingkang dipunmanejeri dening kangmasipun, Willi Weber.[2] Ralf angsal juwara ingkang pisanan kaliyan tim menika ing taun pungkasanipun taun 1994, sekaliyan mlebet klasemen pembalap urutan kaping tiga, ing wingkingipun Jorg Muller lan Alexander Wurz.[2]> Musim ingkang kaping kalihipun, nalika Ralf saingan kaliyan sainganipun ingkang paling abot Norberto Fontana.[2] Taun 1996 Falf ndherek lomba Formula 3000, lan angsal 3 kamenangan lan ngrebut juwara ing pungakasanipun musim.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ralf_Schumacher&oldid=831088"