Radio France

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
logo radio France

Radio France inggih punika salah satu stasiun radio ing Prancis.[1]

Stasiun[sunting | sunting sumber]

Radio France gadhah pitung stasiun nasional ingkang ageng inggih punika kados mekaten[2]:

Stasiun internasional Radio France Internationale (RFI) sampun dipun bebasaken saking Radio France wiwit taun 1986. Lan sedaya beyanipun inggih dipunparingaken déning Kamentrian Luar Negeri Prancis.

Sujarah[sunting | sunting sumber]

  • 1897: Sasampunipun wonten èksperimen ingakng dipuntindakaken déning Marconi, Eugène Ducretet miwiti kangge nyoba- nyoba wonten ing siaran radio saking menara ing tingkat nalika Menara Eiffel[3]
  • 1921: Prakiran cuaca lan regi pasar saham ingkang dipunwaosaken saking setunggaling studio ing Menara Eiffel
  • 6 Nopember 1922 (wolung dinten sadèrengipun BBC: Radiola, pemancar radio pribadi Prancis ingkang sepisan lajeng miwiti siaran reguler lan ngewah- ewahi namanipun dados radio Paris ing taun 1924, lan dipunlajengaken déning Radio Toulouse lan Radio Lyon lan ing taun 1932/ 1933 dening /radio [[Luxembourg. Sadèrèngipun Perang Dunia II, 14 radio komersial lan 12 radio umum ingkang saged dipunoperasikaken ing Prancis.
  • 1940 - 1944: Ing zona penjajahan Jerman lan ing sak ngandhapipun rezim Vichy ing kidul, lajeng radio nipun dipunpendhet déning negara.
  • 1942 - 1943: kanthi wontenipun serat kekancingn Vichy, Radio Monte Carlo lan perusahaan holding kauanganipun, lajeng SOFIRAD dipundamel.
  • 1944: Nalika Prancis dipunbebasaken, monopoli penyiaran negara dipuncabut kanthi alesan praktik lan ideologi. Siaran radio umum dipunjamin déning RDF, lajeng dipunsebat RTF, lajeng dados ORTF ing taun 1964.
  • 1955: Stasiun komersial Eropa No 1 wiwit sepisan ngudhara saking negara- negara tepalihipun ing regiun Sarre wonten ing Jerman, ingkang sampun bebas saking jajahan Prancis ing taun punika.
  • 1965: Ing sak ngandhapipun manajemen Rolan Dhordain, sekawan stasiun radio Prancis dipunbentuk malih dados France I lan II lajeng gabung dados "RTF Inter", lajeng gantos nama dados "France Inter", France III dados "RTF Promotion", lan lajeng dados "France Culture"; France IV dados "RTF Haute d'Fidelite", lan lajeng dados "France Musique".

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Radio_France&oldid=882169"