Révolusi Rusia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Révolusi Rusia 1917 iku sawijining gerakan pulitik ing Rusia sing muncak ing taun 1917 kanthi prastawa panggulingan pamaréntahan provinsi sing wis ngganti sistem Tsar Rusia, lan tumuju marang madegé Uni Soviet.

Révolusi iki bisa dideleng saka rong fase:

  • Fase kaloro yakuwi Révolusi Oktober sing diilhami déning Vladimir Lenin saka partai Bolshevik, nyekel kuwasa saka Pamaréntahan Provinsi. Révolusi kaloro iki mengaruhi dhaérah kutha lan padésan. Senadyan akèh kedadéyan sajarah dumadi ing Moskwa lan Saint Petersburg, ana uga gerakan ing padésan, rakyat ngrebut kakuwasan lan mbagi lemah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Révolusi_Rusia&oldid=867455"