Région jaban rangkah Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo de la République française.svg

Artikel iki bagéan saka seri bab:
Pamérangan Administratif Prancis

(klebu: Region jaban rangkah)

(klebu: Departemen jaban rangkah)

Komunitas kutha
Komunitas Aglomerasi
Komunitas komun
Klompok ''Aglomerasi'' anyar

Associated communes
Municipal arrondissements

"Kolèktifitas jaban rangkah"
Sui generis kolèktifitas
"Negara jaban rangkah"
Teritori jaban rangkah
Pulo Clipperton

Region jaban rangkah basa Inggris:Overseas region, basa Prancis:Région d'outre-mer, kuwi sawijining jeneng kanggo ngarani departemen jaban rangkah kang nduwèni kakuwasan padha karo region ing metropolitan Prancis. Departemen iki nduwé kakuwasan kaya mangono mau wiwit taun 1982, nalika ditetepaké kawicaksanan disentralisasi ing Prancis saéngga Departemen ing jaban rangkah iki diwènèhi hak milih Dewan Regional lan hak regional liyané. Lagi ing owah-owahan konstitusi taun 2003 region-region iki diarani region-region jaban rangkah.

kang nduwé status region jaban rangkah yakuwi:

Kakuwasan[sunting | sunting sumber]

Minangka bagéan integral saka Republik Prancis, departemen jaban rangkah iki diwakili jroning majelis Nasional, Senat lan Dewan Economi lan Sosial, milih siji anggota Parlemen Eropah (MEP), lan uga migunakaké dhuwit euro minangka mata uang resmi.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]