Quentin Tarantino

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Quentin Tarantino

Tarantino at the 59th Berlin International Film Festival 2009
Lair Quentin Jerome Tarantino
27 Maret 1963 (umur 51)
Knoxville, Tennessee, U.S.
Pakaryan Film direktor, produser, cinematographer, aktor
Taun aktif 1988
Kapengaruhan déning Sergio Leone, Brian De Palma, Howard Hawks, Jean-Luc Godard, Elmore Leonard, Samuel Fuller, Martin Scorsese, Stanley Kubrick, David Lynch, Jean-Pierre Melville, Sergio Corbucci[1]

Quentin Jerome Tarantino (lair 27 Maret 1963; umur 51 taun) dheweké kuwi sutradara, aktor, lan penulis skenario kang tau menangaké ajang piala Oscar kang asalé saka Amerika Serikat, Dheweké dingerteni anduweni profesi dadi aktor, sutradara, presenter lan panulis naskah film.[2] Film MY BEST FRIEND'S BIRTHDAY,kang diputer nalika taun 1987 dadi debut filmé yang paling baik nalika dadi aktor, sutradara, penulis naskah sakaligus dadi produser. [2] Sawisé kuwi dheweké nyusul kanggo dolanan peran ning film-filmé kang uga sukses, kayata nalika dolanan peran Mr. Brown peran ning film RESERVOIR DOGS, film kasebut diputer nalika taun 1992, dadi Jimmie Dimmick ning film kang judulé PULP FICTION.[2] Film PULP FICTION kuwi diputer nalika taun 1994, main dadi Richie Gecko ning film FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun 1996), Main peran dadi Pick-Up Guy ning film kang judulé DESPERADO (nalika taun 1995) lan dheweké uga taun main peran dadi Warren ning film GRINDHOUSE.[2] Ora namung dadi sutradara, dheweké kang kreatip kuwi uga akiré bisa nyipta karya , kang kayata [2]:

  • PULP FICTION diputer nalika taun 1994,
  • ER nalika taun 1995,
  • JIMMY KIMMEL LIVE nalika taun 2004,
  • CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION diputer nalika taun 2005,
  • KILL BILL kang diputer nalika taun 2004,
  • SIN CITY diputer nalika taun 2005 lan film
  • DEATH PROOF, [[film iki diputer nalika taun 2007.

Ning film-film kasil karyané, film Tarantino uga dadi panyerat naskahé.[2] Lewat PULP FICTION kang diputer ning taun 1994, dheweké bebarengan karo Roger Avary, bisa ngeraih Best Original Screenplay ning ajang Oscar nalika taun 1994.[2]

Ning kauripan pribadiné, Tarantino dikabaraké tau njalin hubungan karo aktris Mira Sorvino, sutradara Allison Anders lan Sofia Coppola. [2] Jeneng saka aktris Julie Dreyfus, Shar Jackson, Kathy Griffin, Margaret Cho, sarta artis Uma Thurman uga tau disebut-sebut tau anduweni hubungan kusus karo aktor lan sutradara Quentino Tarantino.[2]

Ning taun 2009, Tarantino mulai anggawe film kang judulé INGLOURIOUS BASTERDS kang dibintangi dening Brad Pitt. [2] Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori Best Director lan ning ajang Grammy fiim kasebut dinominasikaké dadi Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture, Television or Other Visual Media. [2] Ning ajang Academy Awards, film kasebut uga olih rong nominasi, Best Director lan Best Original Screenplay.[2]

Taun 2011, naskah filmé kang paling anyar kabongkar.[3] Film]] kasebut judulé DJANGO UNCHAINED.[3] Film kang judulé DJANGO UNCHAINED iki temané babagan spaghetti western.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Quentin_Tarantino&oldid=831212"