Qu Yuan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Qu Yuan (屈原) yaiku penyair lan pejabat pemerintahan saka Negara Chu ing Periode Negara Perang.[1][2] Dilahirkan ing taun 340 SM, Qu Yuan lair saka salah sawijining kulawarga kang berpengaruh ing negara Chu.[2] Dheweke yaiku penasehat Kaisar Huai kang dadi panguwasa saka 328 SM nganti 299 SM.[2]

Qu Yuan duweni karier politik kang apik nganti kabeh mentri Kaisar Huai nudhuh dheweke, saengga dheweke digethingi ing arena politik Negara Chu.[1] Nalika Qu Yuan ora ana, negara Chu bisa dikalahake dening Negara Qin.[1] Amarga ngerti yen negara Chu kalah, Qu Yuan mlumpat ing Kali Miluo ing provinsi Hunan.[1] Festival Perahu Naga yaiku festival kanggo mengeti tinggal donyane.[1] Dene tradisi mangan Bakcang(Hanzi: 肉粽, hanyu pinyin: rouzong) yaiku tradisi kang kawiwitan saka rakyat kang simpati tumrap kepatèné Qu Yuan.[1] Para rakyat mau mbuwang sega ing kali kanggo nyegah makluk ing banyu mau mangan mayite Qu Yuan.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g Qu Yuan - A Patriotic Poet of Warring States Period, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 25 Mei 2010.
  2. ^ a b c Qu Yuan, Tionghoa. Diundhuh tanggal 17 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Qu_Yuan&oldid=831007"