Qiyas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Qiyas iku maknané nggabungaké utawa madhakaké kanggo netepaké hukum sawiji perkara anyar sing durung ana ing mangsa sadurungé nangingnduwèni pepadhan ing sabab, manfaat, bebaya lan aspèk-aspèk liyané karo perkara sadurungé saéngga dihukumi padha.

Jroning Islam, Ijma lan Qiyas sipaté dharurat, yèn pancèn ana bab-bab sing nyata durung ditetepaké ing mangsa-mangsa sadurungé.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Qiyas&oldid=827153"