QRIO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox robot

Qrio Robot saka Sony

QRIO ("Quest kanggo cuRIOsity"[1], kuwi jeneng saka Robot impenan Sony utawa SDR) Yaiku sawijining Bipédal Robot kanggo hiburan sing dikembangké lan didol ing pasar (nanging ora tau didol) karo Sony kanggo pangembang saka dolanan (robot asu) AIBO. Dhuwur awak QRIO robot kiro-kiro 0,6m (2 suku) lan abotè kiro-kiro 7,3 kg (16 pon). Slogan QRIO yaiku: "Makes life fun, makes you happy!". Ing tanggal 26 Januari 2006, ing dina sing padha kaliyan dina Sony mandhekaké AIBO lan produk sak panunggalané, Sony ngumumaken yèn Sony arep nyetop pangembangan QRIO.[2] kajaba pangembangan QRIO dibatalké, QRIO arep dikembangké, diuji lan mlebu masa skabilitas, pinuju arep didol kanggo komersil ing saklajengé telung taun utawa patang taun.

Pangembangan[sunting | sunting sumber]

Prototype saka QRIO dikembangké lan diproduksi dèning Sony Intelligence Dynamics Laboratory korp.[3] Prototype sing digarap dèning Sony nganti saiki ora konangan. Nganti saiki, ana kiro-kiro 10 QRIO sing digarap dèning Sony Corp. 10 robot kuwi ketok amerga ana ing pidio ning internèt, iki dinformasi dèning perwakilan Sony ing Museum of Science ing Boston, MA ing tanggal 22 Januari 2006.

Sekawan prototype robot QRIO generasi kaping papat didelokaké njoged ing vidèo musik Hell Yes sing direkam dening artis Beck. Prototype iki ora dhuwèni kamèra katiga ing nirwa sirah, improvisasi tangan lan pergelangan tangan sing ditambah. Kalebu telung minggu kanggo mrogram robot QRIO nganti isa joged.

QRIO bisa pengenalan swara lan pengenalan sirah, modul iki dadi ngasilaké QRIO bisa dètèksi manungsa sapa waè sing is ketemu napa ora. Ing website QRIO, robot iki isa ngomong karo bocah-bocah cilik. QRIO isa mlaku nganti kecepatan 23cm/detik. QRIO mlebu ing Guinness World Records (edisi 2005) kajaba robot bipédal (humanoid) kaping pisan sing bisa mlaku (tenanan mlaku, nalika sikil siji nganggkat sijiné isa midek lemah). Baterè ing QRIO generasi kaping papat iki standaré isa urip nganti 1 jam.

Seni[sunting | sunting sumber]

Ing 2005, papat robot QRIO mlebu ing video musik Hèll Bèck saka pemusik Bèck. Robot iki njogèd diiringi musik.

Uga Ndelok[sunting | sunting sumber]

QRIO watch AIBOs at Robocup

Dolanan[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sony Global - Product & Technology Milestones-Robot
  2. ^ Macworld | Sony reports strong earnings but unplugs Aibo
  3. ^ アメックスブラックカード完全取得2008年版の口コミ

link Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Sony Corp Cithakan:Humanoid robots

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=QRIO&oldid=843183"