Puputan (perang)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Puputan iku istilah asal saka tembung puput sing tegesé copot/pedhot/entèk/mati. Puputan maknané perang nagnti mati, yakuwi kabèh wong sing ana saka kabèh kasta wajib nglawan kanthi ngurbanaké jiwa lan raga.

Perang Puputan sing misuwur ing Bali, antara liya diayahi déning Karajan Bulèlèng nalika nglawan kolonial Walanda sawisé Raja Buleleng ngugemi sistem tawan karang (nahan kabèh kapal manca sing labuh ing dhermaga Bulèlèng). Perang mau dipandhégani déning I Gusti Ngurah Rai kanggo nglawan kolonial Walanda.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puputan_(perang)&oldid=815608"