Puma AG

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Puma AG Rudolf Dassler Sport
Jenis Publik
Industri Olahraga
Didirikan 1924
Kantor pusat Flag of Jerman Herzogenaurach, Jerman
Tokoh penting Flag of Jerman Rudolf Dassler, Pendiri
Flag of Jerman Jochen Zeitz, CEO
Produk Ageman lan piranti olahraga
Pendapatan Green Arrow Up.svg € 2,755 miliar (2006)
Karyawan 6.831 (2006)
Induk PPR
Situs web www.puma.com

Puma inggih menika perusahaan internasional ingkang produksi sepatu olahraga lan piranti olahraga sanesipun. Perusahaan menika berbasis ing Jerman, lan kabangun dening Rudolf Dassler. Rudolf inggih menika kangmas saking Adolf Dassler, pendiri Adidas.

Perusahaan menika misuwur ing bal-balan amargi dados sponsor pemain bal-balan ingkang misuwur kados Pelé, Johan Cruijff, Enzo Francescoli, Diego Maradona, lan Lothar Matthäus. Ing Amerika Serikat, Puma misuwur kanthi sepatu bal basket kulitipunn ingkang dipunkenalaken ing taun 1968.

Senesipun sepatu olah raga, Puma ugi mroduksi sepatu lan ageman olah raga ingkang dipunrancang dening perancang busana kados Lamine Kouyate lan Amy Garbers. Wiwit taun 1996, Puma ningkataken aktivitasipun ing Amerika Serikat, kados mundhut 25% saham Logo Athletic. Wonten ing taun 2007, Puma dados anak perusahaan saking PPR, satunggaling perusahaan ''holding'' Prancis.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puma_AG&oldid=834548"