Pulo Waigeo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Waigeo
ID Waigeo.PNG

Peta lokasi pulo Waigeo
{{{peta2}}}
Koordinat 0°12′S 130°50′E / 0.2°S 130.833°E / -0.2; 130.833
Negara Indonésia
Gugus kapuloan Kapuloan Raja Ampat
Provinsi Papua Kulon
Kabupatèn Kapuloan Raja Ampat
Garis pesisir
Amba 3155 km²
Pedunung
Kutha paling gedhé {{{kota terbesar}}}
(?)

Pulo Waigeo yaiku pulo kang dumunung ana ing tlatah Papua Kulon ing bagean pucuk Wètan Indonésia. Pulo iki misuwur kanthi jeneng Amberi utawa Waigiu. Pulo Waigeo yaiku pulo kang paling gedhé saka papat pulo utama ing Kapuloan Raja Ampat. Pulo iki dumunung ing antarané Pulo Halmahera lan Pulo Papua kanthi jarak dkurang luwih 65 km Kulon-Kidul Pulo Papua. Pulo kang gedhe ing sakubenge Pulo Salawati, Pulo Batanta, lan Pulo Misool.

Jembar pulao iki 3155 km², kanthi titik paling dhuwur 1000 m. Jarak antarané Kulon ing Wètan kurang luwèih 110 km, serta Lor ing Kidulkurang luwih 50 km.

Kutha Wasai dumunung ana ing bagean kulon lan dadi ibukota saka Kabupatèn Raja Ampat.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Waigeo&oldid=830826"