Pulo Tarakan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

3°21′0″N 117°34′0″E / 3.35°N 117.566667°E / 3.35; 117.566667

Disambig.svg
Peta lokasi Tarakan
Pemboran lenga déning Bataafsche Petroleum Maatschappij ing Pulo Tarakan (taun 1920-1940)

Tarakan iku sawijining pulo ing Kalimantan Lor, Indonésia. Pulo kanthi awa-rawa iki dumunung ing Segara Sulawesi, ing pesisir lor-wétan Kalimantan. Pulo iki jembaré 657,33 km². Kutha Tarakan dumunung ing kasebut. Suku Tidung minangka pedunung asli pulo Tarakan.

Tarakan minangka papan pertempuran antara Sekutu lan Jepang jroning Pertempuran Tarakan taun 1942 lan 1945.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Tarakan&oldid=887681"