Pulo Muna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pulo Muna iku sawijining pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur asil kayu jatiné. Pulo Muna minangka wilayah Kabupatèn Buton lan Kabupatèn Muna kanthi ibu kutha lan kutha paling gedhé yaiku kutha Raha. Sebagéyan gedhé tlatah iki awujug watu gamping (kars) umur Pleistosen (watara 1,8 yuta taun kapungkur). Watu gamping iki dikira-kira saka Formasi Wapulaka, kayadéné sing katon ing tebing-tebing watu gamping ing sadawaing pesisir. Watu gamping iki minangka terumbu karang sing kaangkat lan saiki mbentuk kawasan kars sing jembar.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Muna&oldid=827160"