Pulo Buton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pulo Buton iku sawijining pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur bab prodhuksi aspal. Kutha paling gedhé ing pulo iki yaiku Bau-Bau. Buton klebu jroning wilayah administratif Propinsi Sulawesi Kidul-wétan.

Pamérangan administrasi[sunting | sunting sumber]

Ing pulo Buton ana dhaérah tingkat II utawa Kabupatèn sing dikenal kanthi jeneng Kabupatèn Buton. Wiwitané Kabupatèn Buton kanthi ibukutha Bau-Bau nduwèni wilayah pemerintahan tilas karajaan Buton utawa Kasultanan Buton, yaiku nyakup sebagéyan wilayah pulo Buton, sebagéyan wilayah Pulo Muna, sethithik bagéan pulo Sulawesi, sarta pulo-pulo sing ana ing bagéyan kidul pulo Buton. Saiki kanthi anané pamekaran dhaérah, wilayah iku kabagi djadi sawetara wilayah kabupatèn, yaiku:

  1. Kabupatèn Buton
  2. Kutha Bau-Bau
  3. Kabupatèn Wakatobi
  4. Kabupatèn Bombana

Saka kapapat kabupatèn/kutha kasebut, sing ana ing pulo Buton yaiku Kutha Bau-Bau lan sebagéyan Kabupatèn Buton. Kabupatèn Buton dumunung ing pulo Buton lan sebagéyan Pulo Muna, sdéné sebagéyan wilayah pulo Buton dadi wilayah kabupatèn Muna. Tumrap Kabupatèn Wakatobi arupa pulo-pulo sing ana ing sisih kidul pulo Buton, déné Kabupatèn Bombana dumunung ing dharatan Sulawesi.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Buton&oldid=827054"