Pulo Brownsea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 50°41′24″N 1°58′16″W / 50.690°N 1.971°W / 50.690; -1.971

Pulo Brownsea

BrownSeaIsland.jpg
The castle and piers on Brownsea Island

Pulo Brownsea is located in United Kingdom
{{{alt}}}

Pulo Brownsea shown within the United Kingdom
OS grid reference Cithakan:Oscoor
District Purbeck
Shire county Dorset
Region South West
Constituent country Inggris
Sovereign state United Kingdom
Post town Cithakan:Allcaps
Postcode district BH13
Dialling code 01202
Police  
Fire  
Ambulance  
European Parliament
UK Parliament South Dorset
List of places: United Kingdom

Pulo Brownsea utawa Brownsea Island iku pulo paling gedhé ing Poole Harbour ing county Dorset, Inggris. Pulo iki diduwèni déning National Trust (kanggo papan mawa sejarah lan kaéndahan alam). Pulo kabuka kanggo umum klebu tlatah alas lan kéwan alas sarta pucuk karang sing bisa kanggo nyawang Poole Harbour lan Pulo Purbeck.

Pulo iki misuwur minangka panggonan perkémahan pisanan saka gerakan kepandhuan ing taun 1907. Ing sasi Agustus 2007, 100 taun sawisé perkémahan èksperimèn pisanan, Pulo Brownsea dadi pusat perayaan kepandhuan. Papat papan perkémahan dibangun ing pulo iki klebu sawijining replika saka perkémahan asli taun 1907, lan luwih saka 300 pandhu saka 160 negara teka mrana mèlu pèngetan kuwi.[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • Legg, Rodney (2005), The Book of Poole Harbour and Town, Halsgrove, ISBN 1-84114-411-8
  • Sydenham, John (1986), written at Poole, The History of the Town and County of Poole (2nd ed.), Poole Historical Trust, ISBN 0950491446

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah medhia ingkang wonten sambung-rapetipun kaliyan:

Cithakan:Scoutingportal

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Brownsea&oldid=821519"