Pulo Berhala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Berhala

Peta lokasi pulau Berhala
Koordinat
Negara Indonésia
Gugus kapuloan
Provinsi Sumatra Lor
Kabupatèn Kabupatèn Serdang Bedagai
Garis pesisir
Jembar km²
Populasi
Kutha paling gedhé {{{kota terbesar}}}
(?)

Pulo Berhala iku sawijining pulo ing Riau, Indonésia. Pulo iki minangka pulo paling jaba Indonésia sing dumunung ing Selat Malaka, watara 48 mil saka Plabuhan Belawan. Sacara administratif, pulo iki minangka bagéan saka Kecamatan Tanjungberingin, Kabupatèn Serdang Bedagai. Jembar pulo iki 2,5 km². Berhala nduwèni topografi gunung, alas ketel lan pesisir sing putih. Ing wiwitan lan pungkasan taun, pesisir Pulo Berhala dadi papan ngendhog penyu.


Pulo Berhala liyané[sunting | sunting sumber]

Saliyané Pulo Berhala ing Sumatra Lor, ana papat manèh pulo kanthi jeneng sing padha. Siji ing Indonésia, lan teu ing Malaysia. Pulo kaloro sing ana ing Indonésia dumunung ing Selat Berhala, cedhak Kapuloan Riau. Ing saubengé ana telu pulo cilik sing jebaré watara 0,25 nganti 0,5 hèktar. Pulo iki dadi pasulayan anatar provinsi Jambi lan Riau.

Telu pulo liyané duwèké Malaysia dumunung ing cedhak Sandakan, sisih lor Kalimantan, ing sacedhaké Johor, lan ing Perak (jenengé Batuan Berhala).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pulo Berhala ing Wikimedia Commons.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Berhala&oldid=859731"