Pulo Anastasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Augustine Lighthouse 1.jpg

Pulo Anastasia yaiku pulo kang papane ana ing sisih wetan segara saka pante Atlantik Florida ing Amerika Serikat.[1] Pulau iku uga manggon ing sisih wetan lan wetan kidul saka St. Augustine.[1] Bagean saka pulo (pante Davis lan Lighthouse Park neighborhoods) dadi watese wilayah kutha st augustine, dene komunitas liya kang ana ing pulo iki kalebu Pante St. Augustine, Coquina Gables, Pante Butler, Pante Crescent, lan Anastasia.[1] Ing Pulo Anastasia iki ana luwih saka 150 restoran, kaya ana ing pante-pante liyane.[1] Sejarah saka pulo miki yaiku nalika Juan Ponce de León mandheg ana ing pulo karang taun 1513.[2] Pedro Menendez, kang nemokake St. Augustine, pindah saka hunian sadurung menyang Pulo Nastasia sawise ana pambrontakan dening wong Indian Timucua taun 1566.[2] Hunian iki digunakake kanggo mapan sawetara, sadurunge dheweke bali menyang St.[2] Augustine. Sawijining wong Spanyol banjur mbangun menara pengawas ana ing Pulo Anastasia, kang ndadekake bisa didelok Francis Drake taun 1586, banjur dheweke teka ana ing pante lan nyabrang menyang pulo kuwi.[2] Menara pengawas iku dideskripsikake dadi "beacon," lan mujudake mercu suar pisanan kang dibangun ana ing Amerika Serikat. [2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Anastasia&oldid=832553"