Pulitik Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Indonesia iku sawijining negara republik adhedhasar UUD 1945 kanthi ciri-ciri pamisahan peranan lembaga eksekutif, legislatif, lan yudikatif. Sistem pamaréntahan Indonesia kerep disebut minangka "sistem pamaréntahan presidensial kanthi sipat parlementer". Sawisé Kerusuhan Mei 1998 sing ndadèkaké mudhuné Presiden Soeharto, reformasi gedhèn banjur diankaké ing babagan pulitik.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulitik_Indonésia&oldid=827235"