Pujangga Baru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Poedjangga Baroe
Bulanan
Circulation Di bawah 150
Pangadeg Armijn Pane
Amir Hamzah
Sutan Takdir Alisjahbana
Taun didegaké 1933
Edhisi pisanan Juli 1933 (1933-07)
Edhisi pungkasan Maret 1942
Perusahaan Poestaka Rakjat
Negara Hindia Belanda
Punjer Batavia
Basa Indonesia
gunggung OCLC 6619356

Poedjangga Baroe (EYD: Pujangga Baru, ejaan Soewandi: Pudjangga Baru) yaiku sawijining majalah sastra Indonesia kang avant-garde kang diterbitake saka wulan Juli 1933 dugi Februari 1942. Majalah iki diadhekake Armijn Pane, Amir Hamzah, lan Sutan Takdir Alisjahbana (STA).

Wiwit awal abad ke-20, wong pribumi negara Hindia Belanda dadi bersemangat nasionalisme , kang kawujud kanthi terbite beberapa publikasi nasionalis. Armijn, Hamzah, lan STA, telu penulis saka pulau Sumatra, miwiti proses pambentukan majalah anyar saka wulan September 1932. Mereka ngirimake surat marang 40 penulis kang aktif ing bagiyan sastra saka koran Pandji Poestaka lan njaluk tulisan, sarta sepuluh surat kanggo sultan kanggo njaluk dukungan. Banjur kontrak kanthi penerbit gadahe Belanda Kolff & Co. ora kawujud, para pendiri sepak kanggo nerbitake majalahe dhewe. Majalah kang dikasilake , Poedjangga Baroe, terbit kang pertama dhewe yaiku ing wulan Juli 1933.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pujangga_Baru&oldid=834663"