Public Enemies (film 2009)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Public Enemies

Poster rilis bioskop
Sutradara Michael Mann
Produser Michael Mann
Kevin Misher
Panulis Skénario:
Ronan Bennett
Ann Biderman
Michael Mann
Buku:
Bryan Burrough
Paraga Johnny Depp
Christian Bale
Marion Cotillard
Billy Crudup
Stephen Dorff
Lili Taylor
Channing Tatum
Emilie de Ravin
Musik déning Elliot Goldenthal
Sinematografi Dante Spinotti
Panyunting Paul Rubell
Jeffrey Ford
Studio Universal Pictures
Relativity Media
Forward Pass
Mischer Films
TriBeCa Productions
Appian Way
Distributor Universal Pictures
Tanggal rilis 1 Juli 2009
Durasi 139 menit
Negara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Anggaran $100 yuta
Bathi reged $144.750.437[1]

Public Enemies iku sawijining film drama kadurjanan Amérika Sarékat sing dirilis ing taun 2009. Film iki disutradarani déning Michael Mann. Mann uga mèlu nulis. Sèttingé ana ing Amérika Sarékat nalika jaman Great Depression. Fokusé film iku adhedhasar kisah nyata agèn FBI Melvin Purvis sing ngoyak para durjana John Dillinger, Baby Face Nelson, lan Pretty Boy Floyd. Film iki sawijining adaptasi saka buku non-fiksiné Bryan Burrough sing nduwé irah-irahan Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933–34. Christian Bale sing meranaké agèn FBI Purvis, Johnny Depp meranaké Dillinger, Marion Cotillard meranaké pacaré Dillinger, Billie Frechette, Channing Tatum meranaké Floyd lan Giovanni Ribisi meranaké Alvin Karpis.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.the-numbers.com/movies/2009/PUBNM.php

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]