Provinsi Mekkah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Makkah

Mekkah utawi Makkah al Mukarramah (Bhasa Arab : مكة المكرمة) utawi sagéd dipunsingkat Makkah. Makkah minangka minangka kutha ingkang wonten ing Arab Saudi. Kutha punika dados tujuan utama kaum muslimin kanggé njangkepi ibadhah haji, wonten ing kutha punika wonten setunggal bangunan utama ingkang kaaran Masjidil Haram kanthi Ka'bah ingkang wonten ing salebetipun. Bangunan Ka'bah punika dipundadosaken patokan arah kiblat kanggé ngibadah sholat umat islam wonten ing donya. [1] Kutha punika minangka kutha ingkang suci kanggé umat Islam kaliyan papan miyosipun nabi Muhammad SAW [2]

Geografi[sunting | sunting sumber]

Kutha Makkah

Kutha Mekkah manggènipun kinten-kinten 600 km sisih kidulipun madinah kirang langkung 200km sisih wétanipun kutha Jeddah. [2]

Padang Arafah[sunting | sunting sumber]

Padang Arafah inggih punika papan pepanggihanipun antawisioun Adam kaliyan Hawa. wonten ing papan punika, malaikat Jibril ngajari nabi Ibrahim babagan manasik kaji. Saged kawastanan Padang Arafah amargi wonten ing papan menika manungsa ngakoni sedaya kalepatanipun, wonten ing basa arab "ya'tarifun" ingkang ngemu teges dosa kaliyan sedaya kalepatan.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (ar)[1](dipunundhuh tanggal 14 September 2012)
  2. ^ a b (id)[2](dipunundhuh tanggal 14 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Mekkah&oldid=879504"