Provins

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Coordinates: 48°33′35″N 3°18′1″E / 48.55972°N 3.30028°E / 48.55972; 3.30028

Commune of Provins

Provins from north.jpg
Pemandangan Provins
Location
Cithakan:French town map
Coordinates 48°33′35″N 3°18′1″E / 48.55972°N 3.30028°E / 48.55972; 3.30028
Administration
Country France
Region Île-de-France
Department Seine-et-Marne
(sous-préfecture)
Arrondissement Provins
Canton Provins (ibukota)
Intercommunality Communauté de
communes du Provinois
Mayor Christian Jacob
(2008-2014)
Statistics
Elevation 86–168 m (282–551 ft)
(avg. Cithakan:Convert/LoffAonDsSoffCithakan:Convert/track/disp/s)
Land area1 1.472 km² (568 sq mi)
Population2 11,667  (1999)
 - Density 1 /km2 (2.6 /sq mi)
Miscellaneous
INSEE/Postal code 77379/ 77160
2 Population sans doubles comptes: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.
Provins, Kota Pasar Malam Abad Pertengahan*
Situs Warisan Donya UNESCO

Tour César di Provins
Negara Flag of Prancis Prancis
Tipe Budaya
Kriteria ii, iv
Referensi 873
Wilayah Eropa dan Amerika Utara
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2001  (Sèsi ke-25)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Provins inggih punika salah satunggaling komune ingkang wonten ing Prancis kanthi cacahipun pendhudhuk miturut sensus taun 1999 inggih punika wonten 11.667 tiyang, déné kirang langkung 12.814 tiyang dumunung ing Provins saha dhaérah sakiteripun. Provins ingkang minangka kitha pasar malem ing abad tengahan sampun kalebet Situs Warisan Dunya UNESCO nalika taun 2001.[1]

Administrasi[sunting | sunting sumber]

Provins, sous-préfecture punika asalipun saking département Seine-et-Marne. Saperangan ageng arondisemen Provins, saha kanton Provins, mapan wonten ing sisih wetan radi kidul saking département. Provins punika sanes kitha ingkang paling ageng wonten ing arondisemen punika, ananging namung minangka ibu kota. Dene kitha ingkang paling ageng inggih punika Montereau-Fault-Yonne. Arondisemen piyambak gadhah 7 kanton, 125 komune saha 112.020 penduduk. Kanton Provins gadhah 15 komune saha cacahipun pendhudhuk wonten 20.996 tiyang.[2]

Sujarah[sunting | sunting sumber]

Provins inggih punika satunggaling griya kangge pasar malem Champagne ingkang gadhah pangaribawa dhateng tuwuhipun ekonomi Eropa ing abad tengahan, nalika kitha punika mapan wonten ing pangawasanipun Count Champagne.

Daya Tarik[sunting | sunting sumber]

Provins saged misuwur amargi gadhah benteng ing abad tengahan, kados ta Tour César (Menara Kaisar) saha tembok kitha ingkang dipun rawat ngantos sak punika. Wonten ing Provins punika ugi wonten Greja Saint Quiace ingkang dipun bangun wiwit jaman kina rumiyin. Permaisuri Galla Placidia ingkang dipun gayutaken ingkang ngenalaken Ancona kaliyan relik Judas Cyriacus. Anangin mustakanipun santo ingkang mapan wonten ing Provins dipun beta saking Yerussalem dening Henry I saking Champagne, ingkang damel greja wonten ing kitha punika kanthi ancas kangge dipun pameraken. Lan ing wekdal punika taksih wonten ing Greja Saint Quiace, sanajan bangunanipun wiwit abad kaping 12 dereng nate rampung amargi wontenipun prahara babagan arta nalika pamarentahanipun Philippe le Bel. Satunggaling kubah sampun dipun tambahaken wonten ing abad kaping 17, saha kulawarga lawas saking Provins ingkang sampun netep ing bageyan inggil kitha kasebat ingkang dipun wastani ""Children of the Dome." [3]

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Provins gadhah kebon mawar. Wonten ing kitha punika dipunproduksi sedaya jinis dhaharan saking mawar saha ingkang sampun misuwur inggih punika sele tangke mawar, madu mawar Provins saha permen mawar.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (fr)[[1]] Le budget 2013 dévoilé (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
  2. ^ (fr)[[2]] Provins, UNESCO's World heritage (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
  3. ^ (fr)[[3]] (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provins&oldid=836092"