Prijedor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
 
Prijedor
Приједор
Coat of arms of  
Coat of arms
Lokasi Prijedor ing Bosnia-Herzegovina
Coordinates: 44°58′N 16°43′E / 44.967°N 16.717°E / 44.967; 16.717
Negara Bosnia-Herzegovina
Pamaréntahan
 • Walikutha Marko Pavić (DNS) [1]
Wewengkon
 • Total 833 km2 (322 sq mi)
Populasi (1991)
 • Total 112.470
 • Municipality 119.000
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe tilpun 52
Website www.opstinaprijedor.org

Prijedor (Sirilik: Приједор) kuwi sawijining kutha lan munisipalitas ing lor-kulon Bosnia-Herzegovina, dumunung ing pérangan Republika Srpska. Prijedor minangka kutha paling gedhé kaloro ingRepublika Srpska sawisé Banja Luka.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Prijedor dumunung ing sisih lor-kulon Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina, ing gisiking Kali Sana lan Gomjenica land ing pèrèng gunung Kozara. Jembar wewengkon 833 km² (322 sq mi). Kutha iki dumunung ing koordinat 44°N lan 16°W saka Greenwhich, ing elevasi 135 m. 2 km (1 mi) sajabaning kutha, arah ka lor-wétan, dhataran tansaya munggah tumuju pagunungan Kozara. Dhataran kang warata ing Prijedor dumadi saka dhataran alluvial kang kawangun déning Kali Sana lan anak-anak kaliné ing pinggira pabukitan Gunung Kozara sisih kidul-kulon.

Lokasi[sunting | sunting sumber]

Bosanska Kostajnica (60 km),
Zagreb (173 km),
Wina (547 km)
Bos./Koz. Dubica (33 km) Gradiška (90 km),
Budapest (474 km)
Novi Grad (32 km) Brosen windrose.svg Kozarac (13 km),
Omarska (20 km),
Beograd (336 km)
Ljubija (8 km),
Trieste (412 km)
Sanski Most (33 km) Banja Luka (48 km),
Sarajevo (250 km)

Demografi[sunting | sunting sumber]

1910[sunting | sunting sumber]

Miturut data sènsus taun1910, pedunung Prijedor distrik mayoritas (59.08%) dumadi saka suku Serbia kang agamané Kristen Ortodhoks.


1971-1981-1991[sunting | sunting sumber]

Miturut data sènsus pedunung Prijedor dumadi saka:

Taun total Serbs Muslim Kroat Yugoslav Liya
~1971~ 97.921 46.487 (47,47%) 39.190 (40,02%) 8.845 (9,03%) 1.458 (1,48%) 1.941 (2,00%)
~1981~ 108.868 45.279 (41,59%) 42.129 (38,69%) 7.297 (6,70%) 10.556 (9,69%) 3.607 (3,33%)
~1991~ 112.543 47.581 (42,27%) 49.351 (43,85%) 6.316 (5,61%) 6.459 (5,73%) 2.836 (2,54%)

Kutha Prijedor dhéwé ing taun 1991 nduwèni pedunung 34,635, kalebu:

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prijedor&oldid=820374"