Prefektur Shizuoka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Prefektur Shizuoka
Prefektur Shizuoka
Prefektur Shizuoka
Basa Jepang: 静岡県; Shizuoka-ken
{{{Rōmaji}}}
Lokasi Shizuoka ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota Kota Shizuoka
Wilayah Chūbu
Pulo Honshū
Gubernur Yoshinobu Ishikawa
Luas (peringkat) 7.779,63 km² (ke-13)
 - % perairan 2,6%
Penduduk  (1 Oktober 2005)
 - Populasi 3.792.457 (ke-10)
 - Kepadatan 487 /km²
Distrik 9
Munisipalitas 42
ISO 3166-2 JP-22
Situs web www.pref.shizuoka.jp/
kikaku/ki-20/english/
Simbol prefektur
 - Bunga Azalea (Rhododenron)
 - Pohon Osmanthus fragrans var. aurantiacus
 - Burung Terpsiphone atrocaudata
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Shizuoka
Lambang Prefektur Shizuoka
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Prefektur Shizuoka (静岡県 Shizuoka-ken?) inggih menika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wilayah Chūbu, Pulo Honshu [1] [2]. Wilayah prefektur menika madep ing Samodra Pasifik lan ndawa saking kilen mangetan. Ibukotanipun menika ing kutha Shizuoka. Prefektur menika rumiyinipun dipunpérang dados Provinsi Izu, Suruga, lan Totomi.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Prefektur menika winatesan kalihan Prefektur Kanagawa, Prefektur Yamanashi, Prefektur Nagano, lan Prefektur Aichi. Iklim ing Prefektur Shizuoka ndhèrèk pola iklim ing Samodra Pasifik ingkang anget. Ing dhataran andhap namung wonten sekedhik salju ingkang mandhap. Ing sisih lèr wonten Gunung Fuji lan Pagunungan Akaishi (Minami Alps) kanthi dhuwur rata-rata ing sanginggiling 3.000 m. Wonten ing sisih wétan kathah gunung berapi, déné ing bagéyan kilèn wonten dhataran inggil. Lèpèn Abe ngliwati bageéyan kidul Jalur Tektonik Itoigawa-Shizuoka ignkang kalebet salah satunggaling patahan paling aktif lan mbebayani ing Jepang.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Produk tetanèn saking Prefektur Shizuoka ingkang paling kondhang menika teh ijou lan jeruk mikan (Citrus unshiu Marc.). Produk ulam ingkang dados unggulan menika arupi ulam tuna, cakalang, lan urang sakura (Sergia lucens). Prefektur meika kagungan kathah papan pariwisata kados Semenanjung Izu, Pagunungan Akaishi, lan Tlaga Hamana. KuthaAtami, Shizuoka dumugi Semenanjung Izu, lan dhaérah sekitar Gunung Fuji kalebet dhaérah wisata lan papan ngaso ingkang ramé.

Tim olahraga[sunting | sunting sumber]

Sepak bola

Bola voli

Rugby

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Sepur (Kereta api)[sunting | sunting sumber]

Kutha[sunting | sunting sumber]

Shimizu-ku
Aoi-ku
Suruga-ku

Kutha alit lan désa[sunting | sunting sumber]

Shibakawa
Kawaneǂ
Kawanehon
Yoshida
Arai
Fujikawa
Yui
Higashiizu
Kawazu
Matsuzaki
Minamiizu
Nishiizu
Oigawa
Okabe
Mori
Nagaizumi
Oyama
Shimizu
Kannami

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  3. ^ (id) Gunung, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Prefektur Shizuoka ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Shizuoka&oldid=836898"